Michael Jackson 1958-2009



 

En legend har gått ur tiden men hans musik skall alltid leva kvar
Hans musik har fått många att inte kunna låta bli att gå upp på dansgolvet och hur många har av oss 60-talister inte försökt oss på moonwalken om inte efter ett par glas.
Jag har samlat ihop några youtube-klipp men det aldra bästa som jag har kärt är inte någon av hans music-videos utan pepsireklamen han gjorde "Pepsi-generation". Vet inte varför jag tycker om den så men ta ett par få minuterna och titta på den oavsett om man tycker om Pepsi eller inte.

 
Så vem var han
Född: 29 augusti 1958, Gary, Indiana, USA, dvs 50 år gammal
Smeknamn: King Of Pop, MJ, The Gloved One, Wacko Jacko, Jacko
Dejtat: Lisa Marie Presley, Brooke Shields, Deborah "Debbie" Rowe
Känd för: En legendarisk sångare, artist och låtskrivare. Han började sin karriär redan som barn som en del av The Jackson Five tillsammans med bröderna Jackie, Tito, Jermaine och Marlon.Han hade totalt nio syskon, varav fyra systrar. Janet Jackson och La Toya Jackson är båda också världskända artister.

Michael Jacksons album Thriller (1982) är världens mest sålda album och har sålt i mer än 100 miljoner exemplar. King of Pop har även haft över 30 list-ettor världen över. Hans video "Scream" kostade 7 miljoner dollar att göra och är därmed världens hittills dyraste musikvideo och hans video "Ghosts" är 35 minuter lång, världens längsta musikvideo. Jackson är inskriven två gånger i Rock 'n' Roll Hall of Fame, en gång som soloartist och en gång med The Jackson Five.

Jackson var gift med Elvis Presleys dotter Lisa Marie Presley under åren 1994-1996 och med sjuksköterskan Deborah "Debbie" Rowe 1996-1999, som han har barnen Prince Michael och Paris Katherine med. Michael Jackson har även en andra son, Prince Michael II, som kallas för Blanket. Vem som är mamma till det barnet är okänt, men Jackson hävdar bestämt att han är den biologiska fadern till alla sina barn. Skådisen Macaulay Culkin är gudfar till de två äldsta.

Här är några klipp från youtube som visar hur och varför vi aldrig kommer att glömma denna legend.

 



Kommentera inlägget här: