Dagar vi aldrig glömmer.....

28 februari 1986
Mordet är redan löst, säger Ingvar Carlsson. Det var Christer Pettersson. Den kvällen hade jag varit ute, dock inte i Stockholm och jag minns att min mamma väckte mig och berättade nyheten. Jag tog mitt täcke och kudde och gick ut och la mig i soffan för att se alla nyhetssändningar, jag tror jag låg där nästan hela dagen. 16 år och det som inte kunde hända i Sverige hade hänt. Olof Palme, vår stadsminister, var mördad. Idag har det gått 25 år.Den 11 september 2001
Mammaledig. Tidig morgon, jag har som vanligt satt på tvn, gick framför tvn och hade zappade och hamnade av en slump på livesändning och såg det andra planet i direktsändning störta in i Word Trade Center. För en sekund, stannade världen. Allt blev overkligt. Och det som hände sedan runt olyckan blev bara mer och mer tragiskt.Se filmen
Jag glömmer inte dessa dagar, två onda dagar jag gärna hade suddat ut. Dagar vi vill komma ihåg ska vara lyckliga...låt oss hoppas att de lyckliga dagarna blir fler än de olyckliga dagarna. Pyss på er!

Dubbla träningspass

Idag har jag gjort mig själv stolt. Jag gick ner till gymmet vid 12 och gick/sprang 5 km. En härligt känslig. Hungrig som f-n värmde jag på rester, oxfilé och hasselbackspotatis med bearnaissås och sallad, mums.

Nu ska jag börja en månad "testmånad" och se om min kropp reagerar och hur. Jag och darling ska under mars träna (efter egna program), ätat nyttigt och inte tillsätta onyttigheter eller alkohol i kroppen. Mitt mål är att gå ner ca 2-3 kg, borde inte vara några större problem tycker man men min våg har stått still under en längre tid nu även fast jag ätit normalt och tränat (jag vet muskler väger också). Men nu byter jag alltså taktik under en månad. Jag lovar jag ska dock inte bli någon träningsnarkoman eller bara snacka träning eftersom jag själv är allergisk mot det, promice!

Soffan, idag var det soffans tur, jag har dragit på det alldeles för länge. Ni som har en vit eller ljus soffa vet att den måste ha extra vårdnad i form av extra dammsugning och dessa kuddar och alla ytor att dammsuga var bara det som ett träningspass, herregud!!

Ikea

Tycker om Ikea, besökt Ikea, handlat på Ikea...längtar redan tillbaka. Idag blev det över 300 kronor på notan...herregud, det borde vara förbjudet. Att åka till detta underbara ställe och inte slösa bort mer. Nåja jag lovar (speciellt dig Carina:) att jag ska göra av med ännu mer nästa gång, kanske dessutom ska planera varför jag åker dit så det blir någon jäkla struktur.

Nåväl efter en otroligt lyckad och trevlig dag på Ikea så fortsatte den i samma trevlig ton. Dvs jag fick montera ihop en byrå. Att jag dessutom blev bjuden på middag hos familjen "Jag tycker väldigt mycket om" och fick en supergod ny maträtt. Tackar så mycket, det är alltid lika trevligt att träffa er.