Valborg Viola


Alias Lola fyller år den 1 maj och har namnsdag imorgon. Valborg Viola är Jonas mormor som skulle ha fyllt 103 år den 1 maj i år. Min egen farmor skulle ha blivit 100 år den 21 oktober i år, en kvinna som betytt så mycket i mitt liv. På vår promenad idag började vi prata om Jonas mormor medans vi styrde våra steg mot kyrkogården för att skänka henne en tanke och närvaro nu när hennes födelsedag låg inom räckhåll. 103 år sedan, hur såg världen ut då......mycket tankar.

Jonas mormor flyttade till USA vid 14-års ålder ensam, ensam i den stora staden för att jobba och bo hos sin morbror bosatt i Chicago. Tänk om vi idag skulle ge våra tonåringar det ansvaret......:) I Chicago träffade denna kvinna, under den värsta gangstertiden självaste Al Capone. De vi har sett på film, upplevde hon i verkligenheten, vapen, skotthål och kostymklädda män med icke rosor i tankarna fanns i hennes där.

I trettioårs åldern åkte hon tillbaka till Sverige på semester och här blev hon kvar då hon träffade mannen i sitt liv, tänk vad kärleken kan förändra livet. Dottern Monica dök upp när hon var 38 år (Jonas mamma) och i Gröndal bodde dom till att börja med innan de flyttade till Märsta där hon vid 85-års ålder dog och begravdes i Husby-Ärlinghundras kyrka, dit vi nu styrde stegen på vår morgonpromenad.

En vacker morgon och dag blev det och finns det något så vackert som en vacker byggnad full med känsla och blommor. Så mycket liv och ändå inte......
Självklart gick vi i minneslunden och tänkte på Amanda, vattnet har fått en betydelse för mig när jag tänker på henne så jag gick ner och såg karparna simma runt medans mina tankar gick till det barn som idag skulle ha varit en ung kvinna.Vår promenad i Märsta ledde oss förbi landskap och djur.


Avslutade eftermiddagen med att handla hem några blommor till uteplatsen.

Vilken dag och än är den inte slut:)

Våren är här för att stanna.....

Ledig, smaka på ordet. L som lugn, E som engagemang, D som drömma, I som inget, G som gunglig...;) Lugn och ro, engagemang i vårsysslorna och bra drömma och inget planerat. G får stå för samma sak som bapelsin gubbjävle, dvs hittade inget bra ord för den bokstaven:)

Helgen började med god mat och vin. Jonas hade köpt Morbergs vin så vi testade det, riktigt gott, både före, efter och till maten, dvs lättdruckigt utan att bli mesigt. Efter middag och ett par glas vin gick vi ner till Farbror Blå för en drink, som blev två innan vi gick hem.

När man passerat 40 verkar det som man inte kan vara lugn i kroppen nog att sova ut, allafall för oss, klockan 8 var vi upp och undrade varför ICA öppnar så sent (9)...eftersom vi ville köpa nybakat bröd till frukosten. Vad hände med sovmorgonen, en slät kopp kaffe i morgonrocken vid 12? Nej klockan 12 då hade vi avverkat frukosten, gått 1 mil och sopat av uteplatsen! Vad hände...men samtidigt känns det som livskvalitet så jag klagar inte, vill bara påpeka förändring i livet, och jag njuter:) Förändring är bra, förändring betyder utveckling. Så jag har passerat 40 men utvecklas och förändras fortfarande, det känns bra! Och så är jag nykär också, ni fattar kombinationen...:) Succé!

Min egen "Superman"
Promenad i vårvädret i underbara Sigtuna.

Ha en underbar helg alla vänner!
Kram

Thailand

Nu är vi som sagt hemma och jag tror att vi nästa gång kommer att åka till något annat land, fyra gånger i Asien de sista 5 år gör att det känns som det finns andra världsdelar att uppleva. Men man vet aldrig och jag har lärt mig (sen jag blir äldre och vis) att man ska "aldrig säga aldrig", eller hur Jonas??????

Roliga vattenlekar med min dotter, god mat och Singha och många skratt resulterade i en underbar semester. Här är några fler bilder som berättar om vad vi gjorde.
Å nej jag tycker inte om att vara med på bild.....:) Men detta är det enda fotobeviset att jag var i närheten av vatten.