Byta lägenhet....

Idag har jag delat ut lappar i mitt "favvo-område" i Sigtuna, nere vid strandpromenaden, om lägenhetsbyte. OM jag någongång ska flytta ifrån vår fina lägenhet så ska det vara något ännu bättre. Jag vill fortsätta bo centralt i denna vackra stad. Jag ligger ut med min lägenhet på bytessajten www.lagenhetsbyte.se och får massa erbjudanden om byten inne i vår huvudstad Stockholm men jag vill bo kvar här...i Sigtuna:)

Då jag redan har en drömlägenhet och njuter av lyxen att bo som jag bor så jag är vad man skulle kunna kalla "otroligt kräsen".  Dessutom sitter jag inte i sjön, jag har inge bråttom utan byter min lägenhet när rätt objekt skulle dyka upp.


Här vill jag bo:) Ett stenkast från Strandpromenaden och Mälaren.


Här bor jag idag ovanpå Ica och Valvet.

Så vet du någon som vill byta en 3:a till en 4-6:a i Centrala Sigtuna ...ja då vet du vad du ska göra....

Man vs Kvinna

Ibland undrar man om vi är från samma planet, män och kvinnor. Jag har en kvinnlig sida, uttalas ofta med stolthet från det motsatta könet, vad menar han med det? Förstår män kvinnors hemliga språk eller koder...skulle inte tro det! Hur många gånger säger vi kvinnor, jag har en manlig ådra eller min manliga sida säger...nej precis, inte ofta, för vi vill inte ens låtsas att vi förstår män. Vi förstår inte, vi manipulerar och gissar, ibland med framgång, ibland i  direkt motvind:) Män har i fler år sagt, vi säger nej och menar ja, vi säger svart och menar vitt. FEL, när vi säger nej är det nej och när vi säger svart är det jävligt svart. Ja sen har vi en kod, ett språk som ska tolkas men inte på ett kvinnligt sätt utan på ett manligt, det är skillnaden.

Så varför skriver jag om detta...ja av absolut ingen anledning alls. Men visst kom tanken när vår kära kronprinsessa Victoria födde en dotter och vi nu förstod att i minst två generationer ska vårt land styras av kvinnor. Så vad tycker män om detta? Ja en kung är en Kung och låter tyngre än Drottning, för att i chackspelet blir man chackmatt med Kungen inte med Drottningen men i det verkliga livet kan vi omkullknuffade av vilken spelare som helst. Girlpower säger jag och önskar vårt hov all lycka med uppfostran av våra underbara kvinnliga sessor men hoppas att dom båda får en härlig prins att luta sig mot;)

Så låt oss vara kvinna och man och köra detta race tillsammans utan att försöka lista ut koder och språk, vi är från olika planeter och kommer så att fortsätta. Kvinnor är bättre på vissa saker och män på andra utan att vi behöver slåss om det, det bara är så och ju fortare vi samarbetar på rätt syn så kommer världen att bli mycket mysigare.

Jag älskar min man för att han är just det, en man (som enligt honom själv har en kvinnlig sida...nåväl jag låter honom tro att han naturligtvis har det;), den bästa man kan finna och jag är så otroligt glad för alla våra diskussioner, både lugna och häftigare i ämnet man och kvinna, vitt och svart och allt annat. Ingen kan ju ha rätt eller fel, för vi är ju bara, just det, en man och en kvinna, från helt olika planeter.

Puss darling!


En vecka har gått...

...och massor har hänt i mitt liv, i allas liv. För en vecka är massor med timmar, minuter och sekunder som vi fyller även om vi inte alltid tänker på med vad. En liten prinssessa har dessutom sett dagsljus för att ovetandes veta att hennes liv kommer att bevakas i just det, timmar, minuter och sekunder.

Förra helgen började med plåtning för Benetton, sen kom lördagen med middag hos härliga Monica och Roger och lördagen avslutades hos Anna och Roger med ett antal glas vin, en mycket trevlig kväll som avslutades med att vandra hem i mer eller mindre snöstorm. Veckan gick och ljuset är nu framme mer och mer för varje dag och det betyder att våren närmar sig, så även Linns och min Thailandsresa.

Den här helgen har inneburit träning, god mat och härliga promenader i ett fortfarande kallt landskap. I lördags var jag och pappsen ute och gick i 8 km och idag tog jag och Jonas en promenad på en mil. Halt, halt halt men vacker, vacker, vackert. Jag ramlade bara en gång och Jonas skrattade åt mig, men fan vad ont det gör, även om jag tycker att min rumpa är mjukare än vad den borde vara så är det inte tillräcklig för att agera någon som helst airbag i denna situation. Dessutom var hästskit i banan väldigt nära och hade jag satt mig i den hade detta inlägg haft ett helt annat innehåll med all säkerthet, det en jäkla massa skitsnack. Nåväl min kära fick mig på fötter och vi kunde så småningom fortsätta gå. Jag försökte gnälla lite för att få sympati men icke...:)

Nästan hemma stannade vi till och tog en kaffe på vägen...så härligt snart sitter man ute och dricker kaffe. Våren är snart här!

Ha en härlig avslutning på helgen!

 
Lördag med underbar middag

Lunch
 
Sten i olika form i Sigtuna

En ny brygga i vinterskrud.

En gammal brygga i viloläge.

Ett föremål som funkar på is

Ett båt som väntar på att få komma i rätt köl.
 
Strandpromenaden

Viby By