Idag är ingen vanlig dag.....

för idag är det Roger och Monicas dag. Roger fyller år idag och Monica den 27 juni, naturligtvis ville vi hinna fira dem innan vi åker iväg. Lägligt nog snubblade vi in PRECIS när dom skulle sätta sig och äta en nygjord lax- och avocadopaj och frågan om vi ville äta kunde vi inte tacka nej till. Champange, vin, en underbart god paj som avslutades med en marängtårta med otroligt goda jordgubbar var som att fira midsommar en dag i förväg. Tack Roger och Monica.

Eftersom vi ska upp och resa i natt så fick vi avbryta tidigare än vad vi ville men passar här på att önska alla en underbar midsommarhelg och håller alla tummar att regnet håller sig borta oavsett var i världen man kommer att befinna sig.

Kram på er alla och då speciellt till Roger och Monica eftersom det är deras dag idag.

 

 

 

Dramatisk fotografering;)

Ibland kan det vara tufft att vara fotograf. Jag tänker på krigsfotografer, dokumentärfotograf osv. Vilka hjältar, offrar sitt liv för att visa världen hur den ser ut när den speglar det värsta. De som fotograferar vilda djur eller naturkatastrofer. Sen finns det vi bröllopsfotografer.

I lördags skulle jag fotografera ett bröllopspar, ett vackert sådant och allt gick som planerat.....de första 15 minuterna. Sen var det en liten sten ivägen och jag gick rakt in i den med smalbenet. Kände inget förrän det blev kallt och jag kände att det rann något längst benet. Blodet fullkomligen pulserade och om man skulle tolka hur det såg ut så borde såret ha varit ett jack på ett par cm rakt in i benet, som jag inte ens kände (med faciet i hand var det inget sår på flera cm, men dock djupt;) Nåväl med hjälp i från brudparet och deras tärnor så fick vi fram papper och jag tog mig till en toalett för att skölja av benet. Dramatik...*ler* men eftersom jag inte kände något så drog jag bara upp byxorna som fick fungera som kompress. Här skulle det jobbas.

Vi fortsatte fotograferingen som inget hänt. Tack o lova hade bruden ett par myspysbyxor som jag kunde sätta på mig innan det var dags att gå in i kyrkan. Väl inne i kyrkan kände jag hur det började rinna längst benet igen, fan, var min enda tanke och gjorde allt för att detta inte skull upptäckas. Bröllopsparet bytte ringar och kysstes, så vackra och jag dokumenterade. Ris kastades och bubblor blåstes. Gruppbild, snygg bil och sen åkte brudparet iväg. Jag satte mig i bilen (2,5 timmar efter olyckan), kände på benet och insåg att det svullnat upp väldigt och att det fortfarande blödde...Äsch tänkte jag, åker väl hem och sätter på ett plåster. Min kära Maria som jag ringde till på vägen hem övertalade mig dock att åka till sjukhuset i Uppsala, Akademinska, och väl framme så föreslog dom att vi skulle sy....

Tänk så dramatiskt det kan vara att vara bröllopsfotograf. Nåväl hemma blev jag uppassad med rött vin och choklad. Med ett fortfarande blödande sår la jag benet i högläge och njöt av uppmärksaheten från min Mr J under hela lördagen.

Brudgummen ringde idag och lyssnade hur det var med mitt ben, dom undrade hur det gått, så härligt par som hade ett vackert bröllop och jag lovar att deras dag kommer att följa med i mitt minne på fler än ett sätt, ett vackert och dramatiskt minne:)

Kram och tack Mikeal och Therese för att jag fick vara med på er stora dag.

Skolavslutning

Den sommartid nu kommer och Sommatider hej hej, ljuder från scenen och jag vet inte vad som får mina ögon att tåras. Är det att min dotter är så söt och jag är stolt, är det minnet av mina egna avslutningar eller är det bara helhetsstämningen som får mig att känna mig rörd inombords och att min dotter nu har en hel underbar sommar framför sig med ledig och slapp tid. Oavsett så njuter jag av att se henne så glad och uppspelt tillsammans med sina klasskamrater. Nu är årskurs 4 avslutad.

I klassrummet möts vi av en kavalkad av bakverk, herregud vad alla har varit aktiva och bakat. Helt otroligt. Linns pappa är inget för bakverks så jag tar hans bit också och njuter, herregud på skolavslutning är det livskvalitet som räknas inte kalorier.


S:t Persskolans avslutningsområde, så fint ordnat.


Tre fikasugna tjejer, Anna, Sara och Linn.


Man behöver ta en av varje...och varför är det så kul när det är lite färg på godsakerna.


Det var inte lätt och välja...


Det otroliga bordet med bakverk som var helt underbart goda, vilka barn vi har som kan baka så.


Linn och pappa Niklas
 
Linn och en allvarlig stund innan allt kul börjar, yippie sommarlov....

Nu startar Linn sommarlovet hos sin pappa och ska fylla några veckor med Portugal, golf, Gotland och mycket mer skoj.

Kram