En superbra vecka och vi går Live on M.A.R.S

Veckan som gick var en spännande vecka, jag har till och med kört min bil längre än till Upplands-Väsby igen...(anledningen tar jag vid ett annan tillfälle). Ni som känner mig vet att det värsta jag vet är att köra bil söder om Väsby, jag är verkligen livrädd för det...många filer, jättemånga bilar..hua!! För någon månad sedan körde jag till Nacka, inga problem sa alla, det är bara att köra Essingeleden osv. När jag var mitt i detta kaos av bilar och filer så ringer jag min pappa och undrar vart fan Essingeleden är...jag men gumman säger han vart är du? När jag förklarat det så säger han - ja, men då är du ju på Essingeleden. Så för er alla som är som mig..det finns ingen skylt där det står ESSINGELEDEN, med andra ord den finns inte, den bara ÄR...helt plötsligt..fråga mig inte när den börjar eller slutar...

Så kära vänner, ni som inte jobbar eller älskar Social media och suckar med orden att man bara surfar runt i "inge-mans-land" och tycker att det är flummigt. Jag säger bara ESSINGELEDEN....kanske ett jämförbart senarium. Det finns inte men när man väl hittar den så är det ganska kul!!

Jag har träffat nya människor den här vecka, träffat flera av mina kära vänner i olika forum och tillfällen, haft sjukt mycket att göra på jobbet och haft det otroligt kul! Sammanfattningsvis, mmmm en bra vecka. Nu väntar jag på att trigga upp min tillvaro och göra nästa till en ännu bättre.

För er som inte vet vad jag gör på jobbet så jobbar jag just nu mycket med social media och bland annat håller jag på att marknadsföra med många andras hjälp en satsning på ett ungdomsrådslag för ungdomar i vår kommun. Ungdomsrådslaget har nu dragit igång med att locka band att anmäla sig till en tävling där priset är ett gäng spelningar i sommar. Känner du någon som spelar i ett band och bor i vår kommun? Sprid då budskapet att dom ska anmäla sig på www.liveonmars.se. Det kommer att bli sjukt kul och dom får dessutom spela på samma scen som många andra superbra artister när vi inviger vårt Midgårdsbad den 10 juli. Det kan vara början till en framtida karriär, bra kontakter och eller varför inte bara en otroligt häftig dag...vem vet vad framtiden har i sikte....läs mer på sigtuna.se/midgardsbadet

Se till att våra ungdomar bli ännu mer delaktiga och att vi får höra vad dom tycker. Deras tankar och funderingar om framtiden är viktiga för oss!!

Nu väntar en helg med vänner, jobb och vila.
Puss på er!Morgondagens artister

I går så invigdes den nyupprustade biokällan. En plats för ungdommar att träffas och en plats att se en film, eller ha konferens. Ja en mångsidig byggnad som är till först och främst för ungdomar men även för oss andra vid olika tillfällen. Möteplatser är viktiga och man kan inte ha för många utan bara olika för alla smaker.

Många underbara unga artister visade sin artistiska sida denna dag och jag måste säga att jag är imponerad över dessa talanger. Ett rutinerat band var Nice som kommit denna dag för att förgylla och säkert njöt även hon av underhållningen av morgondagens stjärnor.

Tack alla ni som var där och underhöll oss och tack för ytterligare en ny möteplats för så många olika tillfällen. Nu gäller det att boka in en biokväll...missade ju Bröllopsfotografen...Sökträff på google...Finns du?

Har ni provat att googla på er själva någongång? Ja det är klart...hur många träffar fick ni? Och har ni någon gång googlat på någon och inte fått någon träff, ja självklart händer även det. Men visst är det så att man undrar om den personen i huvudtaget existerar in real life då. Jag är sådan, dvs störd!

För ett par månader sen så ändrade Google sin sökmotor som listar ut hur relevanta länkarna beroende på hur populära de är. Nu fånga den upp sociala medialänkar med sina spindelarmar och dessa har fått en högre relevans. Det betyder med andra ord att bloggar, facebook och twitter får en högre träff. Så alla ni som har facebook hamnar högt om ni söker på ert namn, till och med högre än om ni har namn och telefonnummer på er arbetsplats hemsida....det ni!

Vem hamnar högst hos Google?
Den viktigaste sidan med relevant innehåll för sökordet i fråga hamnar högst hos Google. De räknar ut detta genom att multiplicera sidans relevans med webbplatsens pagerank och trust (låt mig inte förklara det där). Den exakta algoritmen och hur de viktar parametrarna håller de hemligt och det ändras också då och då.


Men tillbaka nu från faktan och hur det fungerar....Om jag söker på mitt namn får jag drygt 2000 träffar. Nu råkar jag inte vara den enda Jeanette Sundin i Sverige så jag ska inte ta åt mig all ära.....för visst känns det konstigt att 2000 sidor skulle handla eller innehålla något om mig...*ler*. Men några sidor är alltså träffar om någon annan med MITT namn.

Högst upp hamnar min hemsida, sen mitt twitterkonto tätt efterföljts av min blogg, sen facebook...ja ni fattar. Sen hittar jag sidor på andras bloggar där mitt namn skrivs.
Ganska långt ner så hittar man mig på min arbetsplats.....Det betyder att alla andra eller "hon den andra med samma namn" inte är så aktiv inom social media och därav får jag en högre träff på Google.

Sociala media behöver också bloggosfären som ger dem besökare och länkkraft. Ännu viktigare är att bloggare är sociala och många som är aktiva i sociala media är också just bloggare.

Syns du inte finns du inte
Med fler än sju miljoner dagliga sökningar är Google Sveriges största köpkanal för båda företag och privatpersoner. Att sökmotoroptimera är att arbeta för att hamna så synligt som möjligt hos Google och andra sökmotorer. Så skriv ditt namn inom citattecken"ditt namn" så söker den på hela kombinationen för och efternamn ihop...annars kan  du få miljoner träffar, dvs då söker den först på ditt förnamn och sen efternamn.

 

 
Ursäkta bilden högst upp men jag tyckte den var passande.....*ler*.....vi är vandrande reklampelare på nätet....

Kram på er!